mandag 12. september 2011

Komposisjon






I denne oppgaven skulle vi tenke på komposisjonen i bildet. Først lærte vi litt om komposisjoner, så skulle vi ut å ta bilder.

Trafikklyset: På dette bildet er det store kontraster. Fargekontraster. Vi har kontrast mellom lys og mørk (himmelen og bygninger) og vi har kontrast mellom varm og kaldt (rødt/oransje lys og kald gråhvit himmel) Interessepunktet i dette bildet er trafikklyset. Det er noen skrålinjer og diagonale linjer. Dette gir bevegelse og balanse i bildet. Her er det en forgrunn(trafikklyset), mellomgrunn(bygninger) og bakgrunn (himmel).

Bladet: Her har vi kontraster mellom bladet og bakken. Bakken er noe hardt unaturligt, bladet er noe mykt og organisk. I bildet er det linjer, dette gir balanse. Bladet er plasert i det gylne snitt.

Eple: Kontraster. Her har vi fargekontraster. Rødt fremhever grønt, grønt fremhever rødt. Eplet er plassert i det gylne snitt. Det er balanse i bildet. Det røde eplet er et interessepunkt.

Graffiti: I dette bildet er det et interessepunkt, Maren. Bildet har linjer noe som gir både bevegelse og balanse. Her er det en forgrunn(Maren) og en bakgrunn(veggen)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar